Habitat for Humanity of Sangamon County

Not a registered volunteer? Please "Sign In" to begin your registration (upper right hand corner)

Please choose an opportunity type:  

If you are not available for a full shift, please contact Susan at development@habitatsangamon.com - or -

call 217-523-2710, ext. 213

ReStore volunteers 16-17 years old MUST be accompanied by a parent/guardian and have a paper liability waiver on file before volunteering. Electronic forms will not be accepted.



Returning user? Sign in to review or cancel your registered events.
Upcoming Events
Friday, June 23, 2017
ReStore
Friday, June 23, 11 am - 2 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

(5 slots left)
ReStore
Friday, June 23, 2 pm - 5 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

Saturday, June 24, 2017
Fundraising > Summerfest-Chicken Dinner
Saturday, June 24, 7 am - 10 am (3 hours)

Volunteers with muscles and lots of energy are needed to help carry barricades, tables, set up chairs and tents, and get the lot set for Summerfest!

Fundraising > Summerfest-Chicken Dinner
Saturday, June 24, 9 am - 12 pm (3 hours)

Volunteers will direct traffic during the event

(5 slots left)
ReStore
Saturday, June 24, 11 am - 2 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

Fundraising > Summerfest-Chicken Dinner
Saturday, June 24, 12 pm - 3 pm (3 hours)

Volunteers will direct traffic during the event

(4 slots left)
ReStore
Saturday, June 24, 2 pm - 5 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

Fundraising > Summerfest-Chicken Dinner
Saturday, June 24, 3 pm - 6 pm (3 hours)

Volunteers assist with packaging dinners

Fundraising > Summerfest-Chicken Dinner
Saturday, June 24, 3 pm - 6:30 pm (3.5 hours)

Volunteers will direct traffic during the event

Fundraising > Summerfest-Chicken Dinner
Saturday, June 24, 4 pm - 7 pm (3 hours)

Volunteers assist with putting tables/chairs/tents away; clearing garbage on the lot

Fundraising > Summerfest-Chicken Dinner
Saturday, June 24, 5 pm - 7 pm (2 hours)

Volunteers will direct traffic during the event

Fundraising > Summerfest-Chicken Dinner
Saturday, June 24, 5:30 pm - 9 pm (3.5 hours)

Volunteers assist with packaging dinners and close the shift by cleaning up and putting tables/tents/etc.away

Tuesday, June 27, 2017
(4 slots left)
ReStore
Tuesday, June 27, 11 am - 2 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

(5 slots left)
ReStore
Tuesday, June 27, 2 pm - 5 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

Wednesday, June 28, 2017
(4 slots left)
ReStore
Wednesday, June 28, 11 am - 2 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

(5 slots left)
ReStore
Wednesday, June 28, 2 pm - 5 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

Thursday, June 29, 2017
(4 slots left)
ReStore
Thursday, June 29, 11 am - 2 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

(5 slots left)
ReStore
Thursday, June 29, 2 pm - 5 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

Friday, June 30, 2017
ReStore > Chill & Build
Friday, June 30, 9 am - 4 pm (7 hours)

Volunteers work on projects for Chill and Build and other items that will be sold in the ReStore.

(4 slots left)
ReStore
Friday, June 30, 11 am - 2 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

(5 slots left)
ReStore
Friday, June 30, 2 pm - 5 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

Central Illinois Presbyterian Build
Friday, June 30, 5 pm - 6 pm (1 hour)

Join us for the Dedication Celebration of House # 106! Congratulations Kyla & Tim!

Saturday, July 1, 2017
(3 slots left)
ReStore
Saturday, July 1, 11 am - 2 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

(5 slots left)
ReStore
Saturday, July 1, 2 pm - 5 pm (3 hours)

Merchandising and general customer assistance

Tuesday, July 4, 2017
Tuesday, July 4, 12 am - 11:59 pm (23.98 hours)
Wednesday, July 5, 2017
(10 slots left)
Habitat for Humanity of Sangamon County > Volunteer Orientation & Training
Wednesday, July 5, 6 pm - 7 pm (1 hour)

All volunteers who are new to Habitat or need a refresher course, are invited to join us for this one-hour orientation and training session. 

Saturday, July 8, 2017
(7 slots left)
ReStore > Chill & Build
Saturday, July 8, 10:30 am - 3 pm (4.5 hours)

Create pallet furniture, repair, and repurpose items for the ReStore sales floor.  

Monday, July 17, 2017
Habitat for Humanity of Sangamon County
Monday, July 17, 10 am - 11 am (1 hour)
Habitat for Humanity of Sangamon County
Monday, July 17, 11 am - 12 pm (1 hour)
Tuesday, July 18, 2017
(8 slots left)
Habitat for Humanity of Sangamon County > Volunteer Orientation & Training
Tuesday, July 18, 11:30 am - 12:30 pm (1 hour)

All volunteers who are new to Habitat or need a refresher course, are invited to join us for this one-hour orientation and training session. Bring your lunch!

Monday, July 31, 2017
ReStore > Chill & Build
Monday, July 31, 9 am - 4 pm (7 hours)

Volunteers work on projects for Chill and Build and other items that will be sold in the ReStore.

Tuesday, August 1, 2017
(10 slots left)
Habitat for Humanity of Sangamon County > Volunteer Orientation & Training
Tuesday, August 1, 6 pm - 7 pm (1 hour)

All volunteers who are new to Habitat or need a refresher course, are invited to join us for this one-hour orientation and training session. 

Saturday, August 12, 2017
(7 slots left)
ReStore > Chill & Build
Saturday, August 12, 10:30 am - 3 pm (4.5 hours)

Create pallet furniture, repair, and repurpose items for the ReStore sales floor.  

Tuesday, August 15, 2017
(10 slots left)
Habitat for Humanity of Sangamon County > Volunteer Orientation & Training
Tuesday, August 15, 11:30 am - 12:30 pm (1 hour)

All volunteers who are new to Habitat or need a refresher course, are invited to join us for this one-hour orientation and training session. Bring your lunch!

Monday, August 21, 2017
Habitat for Humanity of Sangamon County
Monday, August 21, 10 am - 11 am (1 hour)
Habitat for Humanity of Sangamon County
Monday, August 21, 11 am - 12 pm (1 hour)
Thursday, August 31, 2017
ReStore > Chill & Build
Thursday, August 31, 9 am - 4 pm (7 hours)

Volunteers work on projects for Chill and Build and other items that will be sold in the ReStore.

Tuesday, September 5, 2017
(10 slots left)
Habitat for Humanity of Sangamon County > Volunteer Orientation & Training
Tuesday, September 5, 6 pm - 7 pm (1 hour)

All volunteers who are new to Habitat or need a refresher course, are invited to join us for this one-hour orientation and training session. 

Saturday, September 9, 2017
(8 slots left)
ReStore > Chill & Build
Saturday, September 9, 10:30 am - 3 pm (4.5 hours)

Create pallet furniture, repair, and repurpose items for the ReStore sales floor.  

Monday, September 18, 2017
Habitat for Humanity of Sangamon County
Monday, September 18, 10 am - 11 am (1 hour)
Habitat for Humanity of Sangamon County
Monday, September 18, 11 am - 12 pm (1 hour)
Tuesday, September 19, 2017
(10 slots left)
Habitat for Humanity of Sangamon County > Volunteer Orientation & Training
Tuesday, September 19, 11:30 am - 12:30 pm (1 hour)

All volunteers who are new to Habitat or need a refresher course, are invited to join us for this one-hour orientation and training session. Bring your lunch!